Mobile menu

Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası Başlıyor

centaurusDünya Kadınlar Takım Şampiyonası 2-12 Mart 2013 tarihlerinde Kazakistan'ın Astana şehrinde, Duman Otel'de gerçekleştirilecektir. Dünyanın en iyi kadın ulusal takımlarının katılacağı şampiyonada İstanbul Olimpiyatı neticesinde sıralamadaki en iyi üç takım, beş adet kıta şampiyonu takım, ev sahibi takım ve kurallar dahilinde FIDE başkanının seçtigi bir takım yer alacak. 10 ülkeden 50 sporcunun yarışacağı şampiyonada Çin, Rusya, Ukrayna, Amerika, Hindistan, Fransa, Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Kazakistan bulunuyor.

Toplam beş oyuncudan oluşan takımlar 9 tur döner sistem üzerinden oynayacak.

2007 yılından bu yana organize edilen Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası 'nı bu zamana kadar Çin Takımı kazandı. Bu sene Hou Yifan ve Zhao Xue gibi güçlü oyuncularıın yokluğunda mücadele edecek Çin Takımı bakalım nasıl bir performans gösterecek?

Eylül ayında İstanbul'da düzenlenen Dünya Satranç Olimpiyatı şampiyonu Rusya Takımı, daha once dünya kadınlar şampiyonasında üç gümüş madalya kazandı. Rusya takımı bu sene Kosintseva kardeşlerin eksikliğinde mücadele edecek. Ünlü oyuncular bu sene takımda yer almıyor, çünkü Sergei Rublevsky'nin antrenörlüğünde ulusal takımda yarışmak istemediklerini belirttiler. Bu oyuncular yerine takıma Alisa Galliamova and Olga Girya alındı.

Dünya Kadınlar Şampiyonu Anna Ushenina'nın Ukrayna adına oynayacağı şampiyona, unvana ulaşmasının ardından katılacagı ilk resmi şampiyona olacak. Ukrayna takımı 2007 ve 2009 senelerinde gerçekleşen Dünya Kadınlar Takım Şampiyonalarında ve 2012 Dünya Satranç Olimpiyatı'nda bronz madalya kazanmışlardı.

Şampiyonaya birinci sırada başlayan Gürcistan Takımı ise Mardin'deki takım kompozisyonu ile yarışacak. Bir önceki şampiyonada Gürcistan bronz madalyanın sahibi olmuştu.

GM Adrian Michalcishin'in antrenörlüğünde yarışacak olan Türkiye Takımı, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk, WCM Kardelen Cemhan, WFM Selen Sop ve WCM Emel Kaya'dan oluşuyor.

Şampiyona Sayfası