Mobile menu

5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası

l stc 76305 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor. Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılış programında söz alan Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı konuşmasında: "Bugün Kahramanmaraş'ımıza İstiklal Madalyası verilişinin 88. Yıldönümü. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz turnuvamıza 8 ülkeden, 28 ilden 600 sporcu katılıyor" dedi.

Kabakçı "Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün başarı ve gayretlerden dolayı 1925 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Dünya'da ilk defa İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen bir kent. Çünkü Kahramanmaraş kendi kendini kurtaran bir şehir olma özelliğini taşıyor. Uzun yılların ardından Kahramanmaraş sanayide, ticarette, teknolojide, sporda çok büyük başarılara imza attı. 81 vilayetimizin içerisinde büyüklük olarak 14. sırada, gelişmişlik anlamında ise 15 ila 20. sıralar arasında yer alıyor. Bu vesile ile turnuvamıza katılmak üzere ilimize yurt dışından ve diğer illerimizden gelen sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

l stc 7646

Konuşmanın ardından Belediye Başkanvekili Cevdek Kabakcı ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı.

2-7 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan 5 Nisan Madalya Günü 4. Satranç Turnuvası'na; Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İran,ürkmenistan, Romanya, Rusya ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden ve 28 ilden 600 sporcu 4 kategoride yarışıyor. Turnuvada 15 unvanlı sporcu mücadele ediyor.

l stc 7564

Turnuvanın açılış programına Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Türkiye Satranç Federasyonu Çukurova Bölge Temsilcisi Uğur Tülüce, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı, Satranç İl Temsilcisi Ulaş Demirci, Kahramanmaraş Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Semerci ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Ayrıntılı Bilgi

l stc 7583-1