Mobile menu

Ordu-Giresun Ortak Toplantısı

toplantiOrdu ve Giresun illeri satranç ailesi toplantısı Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer'in başkanlığında 03 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Satranç İl Temsilcisi Önder Zafer Fazla, Giresun Satranç İl Temsilcisi Köksal Demirkılıç, kulüp yöneticileri, hakemler, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı.

Doğruer konuşmasında; "İllerimizi yakından tanımak, sorunlarını dinlemek ve gidermek amacıyla yaptığımız il gezilerinde bu seferki durağımız Ordu ve Giresun oldu. Ordu'da Azdur Satranç Kulübü ve Levent Kuyumculuğun organize ettiği 6. Geleneksel Satranç turnuvasının açılış ve ödül törenine katılabilmek için bu illere yapacağımız geziye öncelik verdik. Ordu İl temsilcimiz Önder Zafer Fazla'nın Ordu ve Giresun'un iki kardeş il olduğunu söylemesi, bu illerin ortak kararlar aldığını ve birbirlerine destek olduklarını belirtmesinin ardından da Ordu-Giresun ortak toplantısını yapmaya karar verdik." dedi.

DSCN3393

Toplantıya katılan satrançseverleri dinleyen Doğruer, Ordu ilinin sorunlarını birlikte çözebildiğini, sorun yerine öneri getirildiğini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün satrancın yanında olduğunu belirtti.

Doğruer sözlerine şu şekilde devam etti. " Organizasyonlarınızın mükemmelliğe ulaştığını, alt yapıya önem verdiğinizi ve bunun meyvelerini de ulaştığınız beş bin kişilik lisanslı sporcu sayısı ile aldığınız görülüyor.

DSCN3423

Ancak satrancı tabana çok iyi bir şekilde yaymanıza rağmen daha nitelikli antrenör ve buna bağlı olarak da sporcularınızın olması gerekir. Bu nedenle antrenör kurslarına önem verilmeli. Satranç İl temsilciliği de bu konuda gayretli bir çalışma göstermektedir.

İllerinizde yaşabileceğiniz her türlü sorunu Federasyonumuza bildirdiğinizde en kısa zamanda çözümlenmesini sağlarız. Artık Ordu ve Giresun'dan da büyük ustalar bekliyoruz. "

DSCN3453

DSCN3455

DSCN3459