Mobile menu

Ukrayna ilk yenilgisini aldı

r6Dünya Takımlar Şampiyonası'nın altıncı turu tamamlandı. Günün en ilgi çekici skoru Hollanda-Ukrayna karşılaşmasından geldi. Giri-Ivanchuk, Sokolov-Kryvoruchko ve L'ami – Areshchenko partileri berabere biterken, Loek Van Wely'nin Korobov'a karşı aldığı şık galibiyet ile Hollanda takımı masadan 2,5-1,5 galip ayrıldı. Şampiyonanın başından bu yana ilk yenilgisini alan Ukrayna birinci sıradaki yerini koruyor. Hollanda ise bu kazanç ile yedinci tura üçüncü sırada girmeyi başardı.

Çin takımı Li, Ding ve Yu'dan gelen kazançlarla Mısır'ı 3-1 yenerek dördüncü sıraya yerleşirken, Azerbaycan Amerika'ya 1,5-2,5 kaybetti. Bu turun en uzun partisi Mamedov-Nakamura arasında oynandı. Oyun sonunda net berabere konumu oynamakta ısrar eden Amerikalı GM Hikaru Nakamura 114 hamle sonunda pes ederek masadan yarım puan ile ayrıldı. Bu kazanç ile Amerika takımı altıncı turu beşinci sırada bitirdi.

IMG 0002
 John Donaldson - Hikaru Nakamura
IMG 0006
 Loek Van Wely
IMG 0032
 Rusya Takımı
IMG 0144
 Yuriy Kryvoruchko


Almanya-Ermenistan mücadelesinde Meier-Aronian, Baramidze-Sargissian partilerinden her iki takım için de kazanç çıkmayınca maçın kaderini Fridman ve Naiditsch'in kazançları belirledi. Birinci masada oynanan Meier-Aronian partisinde Meier'in kazanç konuma geçmesinin ardından, Aronian oyunu karıştırmayı seçti ve zaman sıkışmasına giren Meier rakibine beraberlik yapma fırsatı tanımış oldu. Almanya Ermenistan'ı 3-1 yenerek şampiyonadaki üçüncü kazancına ulaştı. Ermenistan ise Amerika'nın ardından altıncı sıraya oturdu.

IMG 0042
 Hollanda Takımı
IMG 0062
 Wang Yue
IMG 0090
 Hollanda - Ukrayna
IMG 0142
 Alexander Areshchenko
IMG 0149
 Ipatov - Kramnik


Türkiye Rusya arasındaki karşılaşmada ise Solak ve Esen'den gelen puanlar milli takıma yetmedi. Karjakin- Solak partisinde kazanç şansları elde eden Dragan Solak rakibini berabereye zorlayarak masadan yarım puan ile ayrıldı. Oyunun başından sonuna dek Vitiugov'un hiçbir avantaj elde etmesine izin vermeyen Esen, sağlam oyunu ile partiyi beraberliğe götürerek takımına yarım puan kazandırdı. Kramnik ve Nepomniachtchi'nin kazançlarıyla Rusya Türkiye'yi 3-1 mağlup ederek ikinci sıraya yerleşti.

IMG 0101
 Van Wely - Korobov
IMG 0119
 Daniel Fridman
IMG 0129
 Ezat - Li
IMG 0132
 Mamedov - Nakamura


Şampiyona Sayfası